Asutko Tanskassa ja työskentelet muusta Pohjoismaasta olevalla aluksella joka on kansainvälisessä liikenteessä?

Seuraavassa on tietoa sinulle, joka asut Tanskassa ja työskentelet kansainvälisessä liikenteessä olevalla laivalla, jonka lippuvaltio on muu Pohjoismaa. Tämä ohje koskee vain tästä työstä saadun tulon verottamista.

Kansainvälinen liikenne

Kansainvälisellä liikenteellä tarkoitetaan kaikkea aluksella tehtävää kuljetusta paitsi silloin kun alusta käytetään vain yhden Pohjoismaan alueiden välisessä liikenteessä.

Verotus toisessa Pohjoismaassa

Palkkaasi voidaan verottaa siinä Pohjoismaassa mihin alus on rekisteröity.

Kun työskentelet aluksella, joka on toisesta Pohjoismaasta olevan varustamon ns. bareboat-ehdoin rahtaama, voidaan sinua verottaa siinä maassa, jossa varustamo on rekisteröity.

Verotus Tanskassa

Palkka työstä ulkomaisella aluksella on veronalaista myös Tanskassa ja se tulee ilmoittaa tanskalaisella veroilmoituksellasi.

Kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi sinun tulee vaatia toisessa Pohjoismaassa maksamasi veron hyvitystä (creditfradragâ). Hyvitystä ei voida kuitenkaan antaa enemmän kuin mitä Tanskassa maksaisit veroa ulkomaantulosta.

Jos työskentelet aluksella, jolla on työtehtäviä norjalaisella mannerjalustalla, tietoa verotuksesta löytyy osiosta "Asutko Tanskassa ja työskentelet norjalaisella mannerjalustalla?"

Sosiaaliturva

Tilanteessasi on erityisiä säännöksiä, joiden perusteella päätetään minkä maan sosiaaliturvalainsäädännön piiriin kuulut. Ota yhteyttä sosiaaliturvaviranomaisiin Tanskassa borger.dk tai aluksen rekisteröintivaltiossa saadaksesi lisätietoja.

Valitse toinen maa tst:   Islanti | Norja | Suomi | Ruotsi