Bor du i et andet nordisk land og arbejder om bord på et skib registreret i Island og sejler i international trafik?

Dette gælder for dig, som bor i et andet nordisk land og arbejder om bord på et skib, som er registreret i Island og som sejler i international trafik. Informationen gælder kun beskatning af denne arbejdsindkomst.

International trafik

Med international trafik menes her transport med skib, undtaget hvis skibet kun sejler mellem steder i ét nordisk land.

Beskatning i Island

Den indkomst, som du får ved arbejde om bord på et islandsk skib beskattes i Island

Med islandsk skib sidestilles skibe, som er registreret i et andet land, når skibet befragtes på såkaldt bareboat basis af et islandsk rederi.

Du finder mere information om beskatning af indkomst optjent om bord på et islandsk registreret skib som har opgaver på dansk eller norsk kontinentalsokkel under rubrikken "Bor du i et andet nordisk land og arbejder på dansk kontinentalsokkel?" eller "Bor du i et andet nordisk land og arbejder på norsk kontinentalsokkel?"

Beskatning i bopælslandet

Indkomst fra arbejde på et islandsk skib i international trafik kan også være skattepligtig i dit bopælsland. Du skal derfor altid give oplysninger om din udenlandske indkomst i din selvangivelse i bopælslandet.

Hvis du beskattes både i Island og i bopælslandet er det bopælslandet, som skal ophæve dobbeltbeskatningen.

Social sikring

Der findes specielle regler, som bestemmer, i hvilket land du skal være socialt sikret. Du bør kontakte den myndighed der administrerer social sikring i det land, hvor du bor eller Tryggingastofnun rikisins tr.is for mere information.

Vlg det andet land her:   Danmark | Norge | Finland | Sverige