Tanska
Islanti
Norja
Suomi
Ruotsi
Meny

Asutko toisessa Pohjoismaassa ja työskentelet Islannissa?

Seuraavassa on tietoa sinulle, joka asut toisessa Pohjoismaassa ja teet töitä Islannissa yksityissektorilla. Tämä ohje koskee vain tästä työstä saadun tulon verottamista.

Lue tästä, jos työskentelet julkissektorilla, merimiehenä, lentohenkilöstössä, tai saat tuloa toiminnastasi taiteilijana tai urheilijana.

Työnantajasi on Islannista   

Maksat tuloistasi veroa Islannissa. Sinun täytyy kuitenkin ilmoittaa tulosi myös asuinvaltiosi veroilmoituksella.

Voit myös katsoa mikä on verotaso Islannissa, kohdasta Esimerkkejä verolaskelmista

Työnantajasi on muualta kuin Islannista   

Maksat veroa Islannissa, jos yksi tai useampia alla olevista ehdoista täyttyy:

Maksat veroja asuinvaltiossasi, jos mikään edellä mainituista ehdoista ei täyty.

Sinun täytyy myös ilmoittaa tulosi myös asuinvaltiosi veroilmoituksella.

Johtokunnan jäsenen palkkio  

Maksat veroja Islantiin, jos asut toisessa Pohjoismaassa ja saat korvausta toimimisesta johtokunnan tai muun hallintoelimen jäsenenä islantilaisessa yhtiössä. Tulo voi kuitenkin olla veronalaista myös asuinvaltiossasi.  Tämä koskee maksettua korvausta riippumatta siitä missä työ on tehty.

Johtokunnan jäsenen palkkio saattaa olla veronalaista myös asuinvaltiossasi ja tulo on aina ilmoitettava veroilmoituksella asuinvaltiossasi. Jos maksat tulosta veroa molempiin maihin, asuinvaltiossasi huomioidaan se vero, jonka olet maksanut Islannissa.

Sosiaaliturva

Tilanteessasi on erityisiä säännöksiä, joiden perusteella päätetään minkä maan sosiaaliturvalainsäädännön piiriin kuulut. Ota yhteyttä asuinvaltiosi sosiaalivakuutusviranomaisiin tai Islannissa Tryggingastofnun ríkisins (www.tr.is) saadaksesi lisätietoja.

Valitse toinen maa tästä:   Tanska | Norja | Suomi | Ruotsi
Meny
 
Logo