Tanska
Islanti
Norja
Suomi
Ruotsi
Meny

Asutko Norjassa ja saat eläkettä toisesta Pohjoismaasta?

Seuraavassa on tietoa tämän Norjassa asuvan henkilön toisesta Pohjoismaasta saaman eläketulon verotuksesta. Tässä käsitellään vain ulkomaisen eläketulosi verottamista.

Jos saat jotain muuta sosiaaliturvaan perustuvaa korvausta kuin eläkettä toisesta Pohjoismaasta, katso kohta Sosiaalietuudet.

Verotus Norjassa

Ilmoita Norjan veroilmoituksessa muusta Pohjoismaasta saamasi eläke. Näin täytyy tehdä vaikka olisit maksanut veroja eläketulostasi siinä maassa, josta eläke maksetaan.

Norjan verotuksessa voit vaatia eläkkeen lähdevaltiossa maksetun veron vähentämistä Norjan verosta (hyvitys). Vähennys ei voi olla suurempi kuin ulkomaisesta eläkkeestä Norjassa menevä vero. Täytä myös Norjan lomake "Fradrag for skatt betalt i utlandet av person - kreditfradrag" (RF-1147) ja liitä se veroilmoitukseen.

Kun saat toisesta Pohjoismaasta tiedon sinulta siellä eläkkeestäsi peritystä verosta, säilytä tosite jotta voit lähettää sen Norjan verotoimistolle.

Sosiaalivakuutusmaksu

Jos sinulla on sosiaaliturvalainsäädäntöön perustuvaa eläkettä yksinomaan toisesta Pohjoismaasta (eikä norjalaista sosiaaliturvalainsäädäntöön perustuvaa eläkettä), et joudu maksamaan vakuutusmaksua ulkomaisesta eläkkeestä Norjassa. Jos sinulla on muutakin eläkettä, ota yhteys sosiaaliturvaviranomaisiin (NAV) sen selvittämiseksi, onko sinun maksettava maksu Norjassa.

Valitse toinen maa tästä:   Tanska | Islanti | Suomi | Ruotsi
Meny
 
Logo