Asutko toisessa Pohjoismaassa ja saat sosiaaliturvaetuutta Norjasta?

Seuraavassa on tietoa toisessa Pohjoismaassa asuville henkilöille, jotka saavat sosiaaliturvaetuutta Norjasta. Tämä ohje koskee vain norjalaisen sosiaaliturvaetuuden verottamista. Jos saat Norjasta eläkettä, työkyvyttömyysturvaa sosiaaliturvaviranomaisilta tai työttömyyskorvausta muusta norjalaisesta vakuutuksesta, katso tarkemmin kohta "Eläkeläiset".

Esimerkkejä Norjasta maksettavista sosiaaliturvaetuuksista:

Sairauspäiväraha, vanhempainetuudet ja työttömyysetuudet.

Verotus Norjassa

Jos asut toisessa Pohjoismaassa ja saat sosiaaliturvaetuuksia Norjasta, sinun tulee tarkistaa verotoimistosta onko sinun maksettava näistä etuuksista veroa Norjaan.

Norjassa verotuksellisesti asuva

Maksat sosiaaliturvaetuuksista veroa Norjaan, jos olet Norjassa verotuksellisesti asuva Norjan säännösten mukaisella tavalla. Sosiaaliturvaetuutta verotetaan samojen sääntöjen mukaan kuin jos asuisit Norjassa.

Norjassa rajoitetusti verovelvollinen

Jos et ole Norjassa verotuksellisesti asuva, et maksa Norjaan veroa Norjasta saamastasi sosiaaliturvaetuudesta. Jos saat Norjasta eläkettä, työkyvyttömyysturvaa sosiaaliturvaviranomaisilta tai työttömyyskorvausta muusta norjalaisesta vakuutuksesta, katso tarkemmin kohta "Eläkeläiset".

Verotus asuinvaltiossa

Sosiaaliturvaetuutta voidaan verottaa myös asuinvaltiossasi. Tämän takia ulkomailta saamasi tulo tulee aina ilmoittaa asuinvaltiosi veroilmoituksella.

Jos sinua verotetaan sekä Norjassa että asuinvaltiossasi, asuinvaltiossasi tulee varmistaa, ettei kaksinkertaista verotusta tapahdu.

Valitse toinen maa tst:   Tanska | Islanti | Suomi | Ruotsi