Bor du i et andet nordisk land og ejer aktier i Finland?

Dette gælder for dig, som bor i et andet nordisk land og ejer aktier i et finsk selskab. Informationen gælder kun beskatningen af disse indkomster.

Udbytte

Beskatning i Finland

Af det udbytte du får fra Finland, beregnes der en endelig kildeskat på 15 % i Finland. Den indeholdelsespligtige indeholder skat ved udbetalingen. Det kildeskattepligtige beløb skal ikke selvangives i Finland.

Hvis der er indeholdt mere end 15 % i skat i Finland, kan du kontakte den indeholdelsespligtige  f.eks. den formidlende bank, for at få pengene tilbage.

Beskatning i bopælslandet

Du skal selvangive det udbytte du har fået fra Finland samt den skat du har betalt i Finland i selvangivelsen i dit bopælsland. Indkomsten beskattes også i bopælslandet. Dobbeltbeskatningen ophæves, ved at man fratrækker den finske skat fra den skat, som beregnes på samme udbytte i bopælslandet.

Gevinst ved salg af aktier

Hvis du aldrig har boet i Finland, kan Finland ikke beskatte den gevinst, du får ved salg af finske aktier (kun hvis der er tale om "bostadsaktier").

Hvis du sælger finske "bostadsaktier" eller hvis du har boet i Finland og stadigvæk er fuldt skattepligtig i Finland, kan Finland også beskatte din fortjeneste. Du skal oplyse din fortjeneste på blanket 9A eller via MyTax. Den finske skat går op til 30 eller 34 %.

Selvangiv din gevinst ved salg af aktier i selvangivelsen i dit bopælsland. Oplys den finske skat i selvangivelsen i dit bopælsland. Dobbeltbeskatningen ophæves ved at den finske skat fratrækkes den skat, som beregnes af samme indkomst i dit bopælsland.

Vlg det andet land her:   Danmark | Island | Norge | Sverige